National Ski Jumping Center / THAD

National Ski Jumping Center / THAD

Courtesy of THADCourtesy of THADCourtesy of THADCourtesy of THAD+ 33


  • Area area of ​​this architectural project Area :
    24200 sqm

  • year Year of completion of this architectural project

    Year :


    2020


  • Lead Architects:

    Li Zhang, Mingqi Zhang, Kui Zhang, Hong Yao

Courtesy of THAD
Courtesy of THAD

Text description of the architects. The National Ski Jumping Center “Xue Ruyi”, as a prominent mountain venue in the village of Zhangjiakou for the Beijing 2022 Winter Olympics, covers an area of ​​about 62 m2 and is located in the northwest corner of the Guyangshu cluster in Zhangjiakou, with a linear distance of 600m from the north side of the main entrance plaza of Guyangshu. Its venues go well with the traditional Chinese “Ruyi” decorations, including the Dingfeng Club on the mountain, the grandstand area under the mountain, the racing area and the multi-purpose area.

Courtesy of THAD
Courtesy of THAD
Courtesy of THAD
Courtesy of THAD

Dingfeng Club on the mountain is mainly used for sightseeing and post-game meetings. The grandstand area under the mountain is divided into a north and a south part. The grandstand on the south side is equipped with the auditorium, media reporters’ and commentators’ grandstands, and the technical building is housed under the grandstand, which houses the large Olympic hall Rooms for families are located; There is an auditorium on the north stand.

Courtesy of THAD
Courtesy of THAD
Courtesy of THAD
Courtesy of THAD

The race area consists of two lanes, the large hill (HS140) and the normal hill (HS106), and the judges’ tower is on one side of the normal hill. There is a mixed interview area on the south side of the end area and a ceremonial area on the east side. A multi-purpose area for athletes will be set up in the starting area of ​​the normal hill on the mountain. A car park, helipad and training hill will be established on the north side of the grandstand area under the mountain, and a multi-purpose broadcasting area will be established on the south side.

Courtesy of THAD
Courtesy of THAD
National ski jumping center concept.  Image courtesy of THAD
National ski jumping center concept. Image courtesy of THAD
Courtesy of THAD
Courtesy of THAD

The design and construction of the iconic mountainous Winter Olympics venue often faces certain sustainability issues such as topography and climate, the waste of resources caused by underutilization of mountain venues outside of race times , and the lack of comfort when watching the games caused by low temperatures in racing areas. In view of the sustained demand of the Beijing 2022 Winter Olympics and the concept of sustainable development in China, the National Ski Jumping Center applies planning and design strategies, such as , environmental protection of racing, etc., and copes with the above-mentioned sustainable disputes through comprehensive spatial interventions.

Courtesy of THAD
Courtesy of THAD
Courtesy of THAD
Courtesy of THAD

From the perspective of a comprehensive spatial intervention as a venue, the design strategy of the National Ski Jumping Center responds to the sustainable goals in four dimensions: long-term (15-30 minutes walk), medium-sized (1-15 minutes walk), close-scale (1 minute walk) and at the micro scale (the range that can be achieved by a single action).

Courtesy of THAD
Courtesy of THAD

At a broader level, the National Ski Jumping Center aims to support cultural communication by providing strategies such as hill orientation that is visually linked to the location of the Great Wall. At the intermediate level, it mainly pays attention to the shape of Chinese cultural elements with high recognition, the location of multi-purpose sites, mountain items to control negative ecological impact, etc., and pays attention to cultural sustainability, economic sustainability and environmental sustainability; In the vicinity, the National Ski Jumping Center has responded to the construction problems caused by the complicated mountainous terrain and the severe cold with the prefabricated construction plan.

Courtesy of THAD
Courtesy of THAD

At the micro level, focusing on personal feelings, the design of the track section that can be precisely controlled, new surface materials of the slide and the take-off area, which integrates the technology to detect the athlete’s take-off and jump trajectory Analysis can help athletes to improve their performance and improve the quality of the spectator environment by improving the thermal comfort of the local space in the spectator area, thus contributing to the sustainable development of ice and snow sports and the Olympic Games.

Courtesy of THAD
Courtesy of THAD

About Gloria Skelton

Check Also

IUD approved for new venue near Hillman | news

A new venue will be available near Hillman soon. On Tuesday, after a lengthy discussion, …